Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΝΑ

Στις 2 Απριλίου 2013 η Β΄ Τάξη του Λυκείου μας στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Γενικής Παιδείας  πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΠΕΝΑ ( Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής ) του ΚΑΠΕ ( Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας )  στη θέση Βράχος Σταυραετού Κερατέας.Το Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του ΚΑΠΕ αποτελεί την πρώτη συνδυασμένη μονάδα ενημέρωσης.
 Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο φυσικός του σχολείου μας κ. Δημήτρης Ζωίδης και συνοδοί οι καθηγήτριες κ. Βάσω Δάλη Βιολόγος και κ. Μαρία Ζαφειρίου Φυσικής Αγωγής.
Στο ΠΕΝΑ υπήρξε  επίδειξη & εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  από εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΕΝΑ. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο Πάρκο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα οφέλη των φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών τεχνολογιών και συνάντησαν 4 Εκπαιδευτικές Περιοχές εξοπλισμένες με επιδεικτικές μονάδες ΑΠΕ.
Π1 - Το Μέτωπο του Ανέμου

Π2 - Το Υδρογόνο        

Π3 - Η Ροή του Νερού    
Π4 - Το Μέτωπο του Ήλιου 
Μετά το τέλος της επίσκεψης ακολούθησε σύνταμο διάλλειμα στο Λαύριο. Όλοι επέστρεψαν από την επίσκεψη χαρούμενοι και ανανεωμένοι!!



















 
.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου