Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Eκπαιδευτική Επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο της Β΄ Λυκείου.

           Στις 23 και 25 Απριλίου 2013 η Β΄ Τάξη του 17ου ΓΕΛ Αθηνών , χωρισμένη σε δύο ομάδες, συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου, που βρίσκεται στην οδό Νίκης 39 στο κέντρο της Αθήνας. 
            Αρχηγός της εκδρομής ήταν η θεολόγος του σχολείου κ. Μαρία Λαρεντζάκη και συνοδοί καθηγητές η φιλόλογος κ. Ελένη Καραΐσκου, η βιολόγος κ. Βασιλική Δάλη και η φυσικής αγωγής κ. Μαρία Ζαφειρίου.
            Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση  των μαθητών σε θέματα ρατσισμού με ειδικότερη μνεία στον αντισημιτισμό. Ταυτόχρονα έγινε σύνδεση του θέματος με τη θεματική ενότητα του Ιουδαϊσμού στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου. Έγινε ξενάγηση στην έκθεση από την υπεύθυνη του Μουσείου. Τα παιδιά είδαν τα εκθέματα, τα σχετικά με την Εβραϊκή Συναγωγή, τις ιουδαϊκές γιορτές  και το Νόμο ( Τορά). Μετά την ξενάγηση, ακολούθησε παρακολούθηση video από τους μαθητές με θέμα " αντισημιτισμός και ρατσισμός". ¨Εγινε ενημέρωση για την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην αντίσταση στα πλαίσια  ενός προγράμματος του Μουσείου διάρκειας από 16/4/2013 μέχρι 26/4/2014, "Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση".





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου